nuffnang

Thursday, 9 February 2012

I HATE THAT I LOVE YOU -episode 19


Joon terbangun dari tidurnya dengan jantung berdebar kencang . Badannya basah kerana berpeluh . Kini dia dapat mengingat segala yang pernah terjadi dalam hidupnya . Dia juga sudah ingat bagaimana dia kehilangan memorinya . Mimpinya tadi menerjah kembali dalam ruang ingatannya . Joon bergegas bangun lalu keluar dari biliknya . Jam baru menunjukkan pukul 6 pagi . Rumahnya senyap sunyi . Joon terduduk di sofa . Dia termenung seketika .
"Park Ji Yeon..." ucap bibirnya .

Petang itu Yeon ke bilik latihan seperti biasa . Sedang dia dan Hara berlatih menari, Joon masuk ke bilik itu . Yoon hanya memandangnya seketika . Dia jadi gementar apabila Joon membalas pandangannya .
"Yeon .. cepat ke sini . Tolong ajar saya step tadi ." ujar Gongchan .
"Hish .. menyibuklah Gongchan ni . Saya dah cop Yeon dulu tahu ?" kata Hara pula .
"Cop ? Awak ingat saya barang ke nak cop ? Aigoo~" Yeon menujal dahi Hara lalu pergi pada Gongchan .
"Awak pun satu .. Dah tiga hari saya ajar benda yang sama takkan tak ingat ?" tanya Yeon pada Gongchan .
"Mian Yeon . Saya memang tak boleh dapat step chorus ni .. Jongmal Mianhae .." Gongchan membuat mata Puss in Boots .
Yoon tergelak . Hara juga tertawa melihat muka Gongchan .
"Dah lah . Tak payah buat muka tu lagi . Saya ajar lah ni .."

Yeon, Hara dan Junhyung masuk ke dalam Paradise Coffee Shop . Dari satu sudut mereka dapat lihat Joon .
"Lee ?" tanya Yoon .
"Oh.. Lupa nak cakap, Lee pun join kita ." kata Junhyung .
Langkah Yeon terhenti .
"Jomlah cepat ." Hara menarik tangan Yeon .
Mereka mengambil tempat di depan Lee . Yeon pula terpaksa duduk di sebelah Lee .
"Dah beli tiket ?" tanya Junhyung .
"Dah . Movie start pukul 3 . Jadi kita masih ada 2 jam ." kata Lee .
"Movie ?" tanya Yeon .
"Yup . Lee nak belanja lah, Yeon .." ujar Hara .
"Cepatlah pesan makanan . Saya belanja ." kata Junhyung .
"Bagusnya harini semua nak belanja !" ujar Hara kegembiraan .

Selesai menonton wayang, mereka berempat bersiar-siar di sekitar kawasan Sungai Han . Junhyung dan Hara berkepit saja . Lee dan Yeon pula masing-masing berasa kekok .
"Dulu kita pernah datang sini kan ?" Tanya Lee .
Yoon mendangan Lee lalu mengangguk .
'Nampaknya dia dah pulih' bisik hati Yeon .
"Seronok bila ingat balik masa tu . Kita semua ponteng kelas petang kan ?" Lee tersenyum .
"Ya .. 'seronok' sangat jadi kuli ." kata Yeon perlahan .
Lee terdiam .
Suasana sunyi kembali .
Tiba-tiba mereka terlihat Hara dan Junhyung berkejaran .
"Sejak bila mereka couple ?" tanya Lee .
"Entah ? Rasanya dulu couple, pastu dah clash . Tak tahu bila mereka sambung balik ." Yeon menggaru kepalanya .
"Yeon pula ? Bila nak ber-couple ?" tanya Lee lagi .
Yeon menggumamkan bibirnya .
"Tak nak lah . Omma pernah cakap . Lebih elok kalau terus kahwin . Kalau couple, takkan menjamin sangat perhubungan tu ." kata Yeon sambil menunduk menghadap tanah .
"Jadi ? Yeon nak kahwin dengan lelaki macam mana ?" Lee merapat sedikit dengan Yeon .
Yeon jadi tidak keruan .
"Err .. Erm .. Macam lelaki lah !" Yeon tersengih .
Lee tertawa .
"Mestilah perempuan kahwin dengan lelaki . Lainlah kalau Yeon ni jenis 'macam tu' kan ?" Lee berseloroh .
Yeon juga tertawa .
"Yeon suka lelaki yang macam .. Erm, macam siapa ya ?" Yeon memegang dagunya .
"Macam siapa Yeon ?" Lee mendekatkan wajahnya ke wajah Yeon .
Yeon menelan air liurnya . Matanya melilau ke tempat lain . Dia tidak tahu kenapa dia tidak boleh bertentang mata dengan Lee .
"Macam .."
"Joon ?" Lee memotong sebelum Yeon menghabiskan ayatnya .
Yeon terdiam . Dia cuba bertentang mata dengan Lee .
Wajah mereka semakin dekat . 10cm ke 7cm ..Mata Yeon terkelip-kelip ...6cm...5cm..
'' Deringan telefon Yeon menyedarkan mereka . Yeon mengigit bibirnya dan menjauhi Lee lalu menjawab panggilan .
"Shin ? Nak apa ?"
"Cepatlah balik .. Saya lapar .." dari hujung talian kedengaran suara Shin yang hampir menangis kelaparan .
Yeon tergelak .
"Apalah Shin ! Baiklah . Lagi 30 minit saya sampai ." Yeon menamatkan talian .
Dia berpaling memandang Lee .
"Err, saya kena balik . Shin hampir mati kebuluran .. Saya pergi dulu . Annyeong~"
Lee tersenyum .
"Kacaulah Shin !" kata Lee hampir menjerit setelah Yeon hilang dari pandangan .
Dia melihat Junhyung dan Hara yang semakin menjauh .
"Baliklah .. Duduk sini nak buat apa . huh..." katanya pada diri sendiri .

No comments:

Post a Comment