nuffnang

Tuesday, 5 July 2011

I HATE THAT I LOVE YOU -episode 7


"Hara dengan Junhyung still ada apa-apa ke ?" tanya Shin pada Yeon .
"Rasanya dah lama tak ada apa-apa . Tapi tengok macam ada apa-apa .. hunrm ? Pelik ." Yeon mengerutkan dahinya .
"Mereka dah break ke ?" tanya Shin lagi .
"Rasanya macam tu lah ..."
"Kenapa ?" Shin masih lagi tak jemu bertanya .
"Hara cakap sebab Encik Jell tak mahu ada sebarang gosip dalam syarikat ni ."
"Eleh, Encik Jell tu cemburu sebab dia masih single . Tak ada siapa nak .." Shin memuncungkan mulutnya .
"Eh ? Kenapa Shin pulak yang emosi ni ? " Yeon mengangkat keningnya .
"Mestilah emosi . Mereka comel kalau couple ." Shin tersenyum .
"Siapa yang comel ?" tiba-tiba ada suara mencelah .
"Eh, Hara ! Hee~ Sayalah yang comel tu ." Yeon menukar topik .
"Iyalah .. Awak comel kalau couple dengan dia ." Hara duduk di antara Shin dan Yeon .
"Couple ?" tanya Yeon pelik .
"Saya dengar awak berdua cakap comel kalau couple .. Erm, saya rasa awak comel kalau couple dengan Lee ." Yeon tergamam . Shin di tepi Hara sudah tersengih .
"Hara ..!! Mana ada lah ! Omo~ Lee ? No way ! "
"Yes way !" Hara tergelak .
"Goo Hara !!"

Yeon masuk ke bilik mesyuarat itu ditemani oleh Encik Jell . Dia tersentak melihat Lee juga berada di situ .
"Yeon~ Sini ." panggil Encik Jell .
Yeon duduk di sebelah Encik Jell, iaitu di sebelah Lee . Mahu tak mahu, Yeon terpaksa duduk di situ .
"Hai, Yeon ." Lee menyapa .
"Hai ." balas Yeon .
Sebenarnya hati Yeon tidak keruan saat itu . Dia sangat berdebar melihat orang di sekelilingnya . Mereka ialah krew-krew serta pelakon- pelakon yang akan terlibat dalam pembikinan drama yang lagu temanya bakal dinyanyikan oleh Lee dan Yeon .
"Yeon, are you ok ?" tanya Lee perlahan . Yeon memandang Lee dengan muka yang kaku .Yeon mengangguk perlahan .
"Yeon, Lee . Saya tahu awak berdua mesti gementar kan ? Chill lah~ " Encik Jell senyum lebar .
"Err .. umm .. ok ." jawab Yeon .

Yeon masih diam di tempat duduk bersebelahan Lee . Sudah hampir 15 minit mereka menunggu Encik Jell di bawah bangunan HotStar Entertainment itu .
"Kenapa ?" tanya Lee setelah terdengar keluhan Yeon .
"Nothing ... Mana Encik Jell ni ? Bosanlah~ " Yeon menghentak-hentakkan kakinya .
"Biasalah~ jumpa kawan lama . Mestilah nak berbual sikit ." jawab Lee tenang . Matanya masih tidak lepas memandang Yeon dari tepi . Yeon mengeluh lagi . Mulutnya dimuncungkan bagi menghilangkan sedikit rasa bosan .
"Comel !" Yeon terus menolah kepada Lee .
"Apa ?" tanya Yeon .
"Nothing la .." Lee memandang tempat lain pula . Kali ini Yeon pula yang merenung wajah Lee .
'Lee .. kau ingat lagi tak ?' tanya Yeon dalam hati .
Tiba-tiba Lee menoleh kembali kepada Yeon . Kali ini mata mereka bertaut . Lee merenung tepat ke mata Yeon . Mata Yeon seakan mahu memberi tahu sesuatu .
"Lee ..?" Yeon bersuara .

No comments:

Post a Comment